Kärlborttagning

Slipp för ytliga blodkärl i ansiktet, på benen och bröstet.

De röda blodådrorna som ligger strax under huden är inte farliga och gör sällan ont, men är inte särskilt snygga att se på. Få en snygg och enhetlig hud, utan ytliga blodkärl och röda fläckar.

null

Vad är ytliga blodkärl?

Ytliga blodkärl är små blodådror som ligger strax under huden. Blodådrorna har inte någon funktion strax under huden, men kan av olika skäl ligga där. Ytliga blodkärl kan uppstå av olika orsaker, men uppstår vanligtvis med åldern, påverkning af vind, väder och sol på utsatta ställe som kindben, näsa och armar.

Orsaken till att man får fler ytliga blodkärl med åldern beror på att våra blodkärl är mindre spänstiga och därmed också mer skröpliga. Därutöver kan kvinnor få dem på benen i förbindelse med graviditet pga. viktökning eller generell belastning på benen, om du t.ex. går i högklackade skor på vardagar. De kan även uppstå efter operation för åderbråck.

Vad kostar borttagning av synliga kärl?

Ett litet område

från 1 100 SEK

Hur behandlas ytliga blodkärl?

Ytliga blodkärl behandlas med IPL (intensivt pulserande ljus) eller YAG laser. Det speciella ljuset tränger genom huden, där det absorberas av röda hemoglobin i de tunna ytliga kärlen. När laserljuset når kärlen, drar kärlen ihop sig, repareras och försvinner, utan att det omgivande blod koagulerar. Borttagning av ytliga blodkärl med IPL laser kan användas på alla områden på kroppen.

Marknadens bästa laserutrustning för ytliga blodkärl

Vi använder endast utrustning av hög kvalitet. Speciellt vid borttagning av ytliga kärl, använder vi Nordlys från Ellipse, som anses vara marknadens bästa laser för just behandling av ytliga blodkärl. Teknologien är IPL och/eller YAG laser. Behandlingarna utförs endast av specialutbildad hälsopersonal.

Konsultation

Innan behandling skall du till en obligatorisk konsultation. Om så önskas och det finns nog med bokad tid, kan behandlingen i vår svenska klinik bli utförd strax efter din konsultation.

Behandling

Behandlingen tar mellan 20-60 minuter, beroende på storlek och antal områden. Innan behandlingen fylls i en journal och förebilder blir tagna. Terapeuten upprepar vad som skall behandlas. Laserbehandling av ytliga blodkärl föregår genom att sätta på applikatorn på huden, det skjuts med intensivt pulserande ljus eller YAG. De flesta upplever minimal smärta under behandlingen och patienter beskriver det som att man tar ett gummiband och släpper mot huden. Känslan försvinner moment vis. Det kan förekomma lite rodnad och sår efter behandlingen.

Det krävs som regel 1-3 behandlingar med 3-6 veckors mellanrum. Du skal måste komma ihåg att fukta din hud, använda aloe vera och barbera dig innan behandlingen, om håren är för täta.

Efterkontroll

Efter avslutad behandling bokas du till en obligatorisk efterkontroll 3-6 månader efter, där vi gör en kort hälsokontroll och säkrar att dina ytliga blodkärl är helt borta.

without
https://www.noirbym.se/wp-content/themes/hazel/
https://www.noirbym.se/
#dcb159
style1
paged
Loading posts...
/var/www/www.noirbym.se/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off