Injektionsbehandling

Är du bekant med känslan av att titta i spegeln och inte riktigt känna igen sig själv; Kanske du ser mer trött/sur ut även om du känner dig glad på insidan? Bli den bästa versionen av dig själv hos oss på NOIR by M.

null

Rynkbehandling och Botox

Släta ut rynkor och fina linjer med botulinumtoksin.

Få extra volym med fillers

Ansiktskonturering och behandling av rynkor/ärr.

Övriga injektionsbehandlingar

Övriga avancerade injektionsbehandlingar.

Vad gör botox och filler?

Injektionsbehandlingar reducerar effektivt rynkor som uppstått över tid och bromsar tecken på åldrande utan kirurgiskt ingrepp. Våra terapeuter är specialutbildade läkare och sjuksköterskor inom de estetiska behandlingar vi har på kliniken. Vi använder väldokumenterade metoder och vidareutbildar oss löpande inom de senaste teknikerna.

Skillnaden på rynkor

Det finns statiska rynkor och mimiska rynkor som ofta förväxlas.

Statiska rynkor är alltid synliga, också när där inte sker en rörelse. De är därför synliga oavsett om du skrattar, gråter eller blir arg. Statiska rynkor har ofta satt sig fast över tid och uppstår vanligtvis i takt med åldern, vid viktminskning eller livsstilsändring.

För behandling av statiska rynkor används non-permanent filler. Fillers är en gel som består av hyaluronsyra och vatten. Hyaluronsyran produceras naturligt i kro,ppen bl.a. i hud och brosk. Den är med till för att smörja dina leder och fyller ut mellanrummen i kroppens nätverk av kollagen och elastin trådar.

Filleren binder kroppens vätska och är till för att göra huden mer stram och fast. Injektioner med fillers är med till att rekonstruera hudens fasthet, tillföra volym och hydrera huden.

Mimiska rynkor uppstår pga. mimik och generell rörelse i ansiktet över längre tid. Rynkorna kommer primärt till uttryck vid grimaser, t.ex. i form av skrattrynkor vid skratt eller argarynkor som uppstår när vi är bekymrade. Mimisk rynkor kan reduceras genom injicering av ämnet botulinumtoxin,  också kallat “botox”. Botox är en väl beprövad behandlingsmetod som ger ett naturligt resultat och ett yngre utseende.

Botox är det mest kända varumärke på marknaden som innehåller ämnet botulinum toxin type A och produceras av Allergan. I Skandinavien heter produkten Vistabel. Botulinumtoxin finns också i andra kända varumärken som t.ex. Azzalure som produceras av Galderma. Botulinumtoxins uppgift är att blockera nervsignaler till muskeln så där inte sker en sammandragning.

Resultatet blir en synbart mer slät och jämn hud.

Konsultation

En god relation mellan patienten och behandlare bygger upp förtroende, trygghet och bra kemi. Innan du kan bli behandlad skall du komma till en obligatorisk konsultation hos vår legitimerade läkare eller sjuksköterska.

På konsultationen kommer du tillsammans med vår behandlare fylla i ett hälsoschema och får utlämnat patientinformation som du blir ombedd att läsa igenom. Tillsammans går vi igenom dina mål, önskningar och förväntningar till behandlingen. Här kan du ställa frågor till behandlingen. Vår terapeut kommer avslutningsvis genomgå dina hälsoupplysningar och eventuell medicinering och ut från detta ta ställning till huruvida du kan mottaga den gällande behandling.

Du får gärna ta med dig en släkting eller vän/väninna i förbindelse med konsultationen. Om du efter en konsultation önskar få behandlingen utförd måste en ny separat tid bokas för själva behandlingen, som måste vara minst 48 timmar efter att konsultationen har genomförts. Se gällande lagstiftning i Sverige. De 48 timmarna kallas också ”reflektionstid” och gäller för alla injektionsbehandlingar.

Värd att veta

För att minimera risken för blåmärken vid injektionsbehandling med botulinumtoxin bör du undgå intag av blodförtunnande medel 1-2 veckor innan din behandling, undvika fiskolja, ingefära och vitlök. Vi erbjuder inte behandling med botulinumtoxin eller filler till gravida/ammande. Glöm inte att informera om du har muskel- eller nerv lidelser.

Efterkontroll

Hos NOIR by M är en efterkontroll en obligatorisk del i processen och föregår 2-3 veckor efter din behandling. Vid efterkontrollen kommer vår behandlare kvalitetsäkra resultatet och evaluera tillsammans med dig som patient. Allt för att ge dig som patient optimal säkerhet och kvalité.

without
https://www.noirbym.se/wp-content/themes/hazel/
https://www.noirbym.se/
#dcb159
style1
paged
Loading posts...
/var/www/www.noirbym.se/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off