Pigmentförändringar

Känner du igen känslan av spegelbilden med bruna fläckar i ansiktet och på kroppen som inte kan täckas med foundation eller concealer?

Kunde du tänka dig och få bort det och få en snygg enhetlig hud? Hos NOIR by M står vi klar med vägledning och korrekt behandling, med bästa resultat för dig.

null

Vad er pigmentering?

Hyperpigmentering är när områden på huden blir mörkare än övrig hud. Detta beror på en överproduktion av melanin. Melanin är det ämne som ger din hud och ditt hår färg och som blandt annat hjälper med att skydda huden mot det skadliga UV-ljuset, samt absorberar ljuset från solen. En överproduktion av melanin medför en fläckig och mindre enhetlig hudfärg.

Detta läge kan orsakas av överdriven solexponering, hormoner, ärrvävnad (skadad hud) och/eller acne.

Synlige tecken: Mörka fläckar/områden i huden, som typiskt ses i ansiktet och på händerna.

Vad kostar borttagning av pigmentfläckar?

Ett litet område

från 700 SEK

Orsaker till pigmentförändringar

Vid överdriven solexponering uppstår solskador i huden i form av bruna fläckar. De bruna fläckarna orsakas av att det sker en överproduktion av melanin för att skydda huden mot UV-ljus.

Hormonrelaterad hyperpigmentering är orsakat av ökad hormonstimulering även kallad melasma. Det ses oftast hos kvinnor som är eller har varit gravida, eller vid intagande av p-piller. Om din hyperpigmentering är hormonrelaterad, kan den inte behandlas med laser. I stället rekommenderas behandling av melasma med produktserien ME LINE, som är specialutvecklad för just detta ändamål.

Acne, ärr eller övriga hudskador kan orsaka postinflammatorisk hyperpigmentering som är ett resultat av ett inflammationstillstånd. Cellerna som styr melaninproduktionen är tätt förbundet med immunsystemets celler, därför blir dom stimulerade när immunförsvaret stimuleras.

Använda solskydd

Varför är det viktigt att använda solskydd i förbindelse med behandling med hyperpigmentering?

När ett hyperpigmenterade område blir utsatt för UV-ljus, ökas melaninproduktionen på cellnivå, som är med till att göra huden mer mörk. Detta sker eftersom huden försöker skydda sig själv mot solens UV-ljus. Det är därför ytterst viktigt att använda ett bra solskydd/SPF dagligen för att skydda huden mot UV-ljuset och därmed kontrollera melaninproduktionen på cellnivå.

Det kan ta upp till 50 dagar innan din hyperpigmentering inte längre är synlig. Detta beror på att hyperpigmentering sker på cellnivå, som i sin tur betyder att hyperpigmentering skall kontrolleras innan det kan förminskas.

Konsultation

Innan behandling måste du till en obligatorisk konsultation. Om behandling önskas strax efter din konsultation, skall nog med tid bokas vid beställning av tid.

Behandling

Behandlingen tar 20-60 minutter beroende av storlek och antal områden. Innan behandling blir före-bilder tagna, en journal fylls ut och avtalad behandling upprepas.

Behandling av hyperpigmentering föregår genom att sätta på applikatorer på huden därefter skjuts med ett intensivt pulserande ljus. De flesta upplever minimal smärta under behandlingen. Det kan förekomma lite rodnad och sår efter behandlingen. I loppet av 10 dagar kommer pigmenten upp till hudytan, därefter kan du tvätta av det.

Det krävs som regel 3-6 behandlingar med 3-6 veckors mellanrum. Du måste komma ihåg att fukta din hud, använda solkräm och aloe vera. Kom ihåg att barbera dig innan behandling om håren är täta.

Efterkontroll

Vid avslutande behandling bokas du till en obligatorisk efterkontroll, 3-6 månader senare, detta för att säkra att pigment kontroll. Hyperpigmentering sker på cellnivå, därför skall hyperpigmenteringen kontrolleras, innan det kan förminskas.

without
https://www.noirbym.se/wp-content/themes/hazel/
https://www.noirbym.se/
#dcb159
style1
paged
Loading posts...
/var/www/www.noirbym.se/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off